Axel Veldboom

Axel W. Veldboom (31) verhuurt kamers onder zijn bedrijfsnaam Veldboom Vastgoed. Het bedrijf specialiseert zich in de verhuur van appartementen, studio’s en studentenkamers. Hij richt zich op studenten en jongeren.

Van 2001 tot 2005 zat Veldboom op de Hogeschool van Amsterdam. Hier volgde hij de HBO opleiding tot Informatie Engineer. Later begon hij met de aankoop en verhuur van panden in Groningen, waar hij inmiddels bijna honderd huizen bezit. In veel gevallen koopt hij vervallen panden op.

Op zijn website belooft het bedrijf  geen wachtlijsten te hebben, snelle en goede service te verlenen en geen extra kosten te vragen. Huurders kunnen zich gemakkelijk inschrijven voor een woning of via de website aangeven wat hun huurwensen zijn. Het bedrijf neemt contact op wanneer er een woning vrijkomt dat voldoet aan de wensen.

Veel commotie ontstond vorig jaar in de Korrewegwijk. Veldboom verbouwde zijn pand aan de Balistraat. Wat voorheen een garage met plat dak was, veranderde in een kamerverhuurpand van elf meter hoog waar twaalf studenten gehuisvest werden. Omwonenden waren boos. De 15%-norm was al bereikt, maar Veldboom zag een maas in de wet. De garage telt namelijk niet mee als een woning, dus valt het buiten de 15%-norm.

Het pand torent nu boven alle omliggende huizen uit. Waar directe omwonenden eerst nog de blauwe lucht door hun ramen zagen, kijken ze nu uit op de blinde muur van het studentenhuis. Het leidde tot een aantal rechtszaken die nog lopen en een hoofdschuddende wethouder die zich afvroeg: “hoe hebben we dit kunnen vergunnen?” Meer informatie over deze flat vindt u op de website ‘verzet tegen de flat’.  

About the author: Jacobine Melis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 + negen =