Bert Lokken

De Stadskanaalster Bert Lokken (47) is een van de eersten die kantoorpanden ombouwt tot studio’s voor studenten en werkende jongeren. Dit heeft hij bijvoorbeeld gedaan aan de Damsport, Trompsingel en Eendrachtskade. Binnenkort begint hij met een project aan de Oosterhamrikkade. Hij is in onderhandeling met de gemeente over bebouwing aan de Nieuwe Markt, het plein dat gevormd wordt met de bouw van het Groninger Forum.

Vastgoedwereld

Lokken heeft een lange geschiedenis in de vastgoedwereld. Zo is hij eigenaar van het pand ‘Kaap Hoorn’ en het KPN-gebouw bij het station. Verder bezit hij veel horecapanden. Samen met een compagnon heeft hij in het verleden alle panden van wijlen Sjoerd Kooistra opgekocht, voor ongeveer 40 miljoen euro.

Vastgoed Groningen B.V. houdt zich bezig met beleggingen, (her-)ontwikkeling en verhuur van studentenkamers, studio’s, appartementen en bedrijfspanden en aan- en verkoop van panden.

In juli 2015 kreeg zijn bedrijf een gouden spaarvarken van ROOD, de jongerentak van de SP. De huurders waren gezamenlijk een actie begonnen tegen de hoge huren van het bedrijf. ROOD-woordvoerder Siewert Olthof schreef: ,,Huurders betalen structureel veel te veel huur aan Vastgoed Groningen. In een stad waar een tekort is aan kwalitatief goede studentenkamers is dit asociaal. De huurders willen graag wat overhouden aan het einde van de maand en misschien wat sparen. Hierom overhandigen de huurders samen met ons een leeg gouden spaarvarken.” Vastgoed Groningen zegt toe in gesprek te willen met huurder om te praten over de aangekaarte problemen.

About the author: Chris Bakker

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 + 6 =