Gebroeders Kaynar

De gebroeders Bekir en Ali Kaynar verhuren studentenkamers en appartementen in Groningen onder de naam Kaan vastgoed. Bekir is verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in Nederland, waaronder de verhuur van kamers.

De broers zijn in hun jeugd met hun familie naar Nederland verhuisd, naar Veendam. Toen Ali 18 was, nam hij samen met Bekir en zijn tweede broer een sportschool over. Twee jaar later volgde een shoarmazaak. Dat werden er twee, drie, en zo breidde ze verder uit naar het imperium dat ze op dit moment bezitten: Kaynar Holding.

De broers voelen zich 100% Nederlands, maar hun manier van ondernemen is zeker Turks te noemen: zonder een duidelijke focus, met een uiteenlopende verscheidenheid aan ondernemingen en activiteiten. Zo spreiden ze hun kansen in de wereld en hun risico’s, zo blijkt uit het interview met Ali in het ondernemersblad Sprout.

Ze houden zich bezig met de verhuur van kamers (Kaan vastgoed), het uitzenden van personeel in met name de productiesector (Kaan uitzendbureau), navigatiemiddel Navking, het draadloos laden van mobiele telefoons in de auto (Mountr), verhuur van panden op een bedrijventerrein in Hengelo (Centavos) en bieden van financiële adviezen over verzekeringen en hypotheken (Kaan.net).

Succesvol is het duo geworden met hun Turkse TomTom, Navking. In Turkije is dit het bekendste navigatiemiddel. Om de Turkse successen in goede banen te leiden is Ali naar zijn geboorteland verhuisd.

De politie is in 2003 het bedrijfspand aan de Rouaanstraat 15 binnengevallen. Ze deden dat vanwege advertentiefraude. 

About the author: Jacobine Melis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − 17 =