van wie is de stad frontheader

Sikkom heeft onderzoek gedaan naar het Groningse huurmilieu. Twee jonge journalisten hebben zich daar drie maanden voor ingezet. Sikkom doet met dit onderwerp mee aan de landelijke onderzoeksjournalistieke wedstrijd Scoop!, van Stichting Veronica, Google Benelux en Nieuwsatelier. Ze gaan de strijd aan met Nu.nl, The Post Online, OneWorld en Follow the Money. Woensdag 2 december 2015 was de finale. Het onderzoek werd gepresenteerd aan de jury, bestaande uit onder meer Eric Smit, Teun Gautier en Elma Verhey. Het team van NU.nl won deze wedstrijd.

Jacobine en Chris zijn tijdens het onderzoek begeleid door Willem Groeneveld (Sikkom) en Bas van Sluis (Dagblad van het Noorden).

Op 17 april 2016 won het onderzoek de Extra Prijs van de Groninger Persprijs.

Jacobine Melisfoto

Jacobine Melis is freelance journalist. Zij heeft de Postacademische Dagbladopleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Ze liep  stage bij de stadsredactie van het Dagblad van het Noorden.

Chris Bakkerfoto

Chris Bakker is communicatieadviseur en freelance journalist. Hij is op dit moment zijn scriptie aan het schrijven voor de opleiding HBO Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij liep stage bij dagblad De West in Suriname

Het onderzoek wordt voortgezet door Sikkom. Het stadsblog werkt samen met onder andere Argos, een radioprogramma van NPO1 met onderzoeksjournalistieke reportages. Zij zullen het onderzoek voortzetten.