Wijnand van Smeden

Wijnand van Smeden. Deze geboren Fries begon zijn carrière als jurist, waarvoor hij enkele jaren Bestuursrecht doceerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Geleidelijk heeft hij zich in de vastgoedwereld gevestigd met beleggingsmaatschappij Beauvast verhuur. Via Beauvast verhuurt hij appartementen, studio’s en kamers in Groningen in ,naar eigen zeggen ,,kwalitatief hoogwaardig gerenoveerde (historische) panden.”

Van Smeden heeft veel problemen met omwonenden ondervonden bij het project ‘Het Tehuis’ in de Lutkenieuwstraat. Dit project ging niet meer door in plaats daarvan is een nieuw concept bedacht ‘Agaathhof’, wat nu wordt gebouwd. Buurtbewoners begonnen steeds nieuwe procedures waardoor de bouw tien jaar (2005-2015) stil heeft gelegen. 
Protesten kreeg Van Smeden ook van de winkeleigenaren aan de Folkingestraat. Hij heeft de panden gekocht, maar vraagt er veel hogere huren voor dan voorheen. 

De vastgoedeigenaar bezit vele panden aan de Hoge der A. Als zijn horecagelegenheden: de Pijp, de Sigaar, Miss Blanche, de Sleutel en zijn bedrijfspand aan de Hoge der A 9. Voor zijn cafés reist hij de wereld over om zich te laten inspireren.

 

 

 

 

 

About the author: Jacobine Melis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

drie × 3 =